Desert tort de mere

de ralu_ca in Torturi, 10 Feb 2013 | 54546 vizualizari

 

Deliciosssssss!

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 250 g unt sau margarina
  • 1 pahar zahar
  • 9- 10 mere
  • gem
  • Aluat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar farin
  • 3- 4 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • Deasupra :
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere:

Umplutura: Intr-o cratita de 4 kg in care am pus hartie de copt, amestecam untul sau margarina cu zaharul pana amestecul devine omogen. Merele curatate si scobite se asaza unul langa altul, iar golul de la cotor se umple cu gem. Cratita se acopera si se da la cuptor cu foc mic. Cand merele sunt coapte se toarna deasupra aluatul.

Aluatul: Intr-un vas punem ouale si zaharul pe care le batem foarte bine cu mixerul, apoi adaugam faina si 1 lingura pesmet.

Cratita se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace aluatul. Se face testul cu scobitoarea. Se rastoarna fierbinte pe platou si se pudreaza cu scortisoara.

Se poate servi si cu frisca, dupa ce se raceste complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama