Tort "indragostit"

de micki in Torturi, 14 Feb 2010 | 10378 vizualizari

 

Am facut acest tortulet pentru ziua indragostitilor!

 

INGREDIENTE

  • pentru biscuite:
  • 3 oua+ 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar
  • 3 gr de gelatina in foi
  • esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • apa,
  • zahar,
  • esenta de rom  
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 150 gr de frisca lichida
  • 200 gr de zahar
  • 50 gr cacao
  • 175 ml apa
  • 6 gr de gelatina in foi
  • Pt decor:
  • fructe de padure
  • nuca sau alune macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "indragostit":

Preparam biscuitele astfel:

Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca cu o lingura, apoi aluatul format se aseaza intr-o tava mare(cea de cuptor e buna) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade.

Se scoate si se lasa la racit pe un prosop de bucatarie.

Preparam mouse-ul astfel:

Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia si gelatina stoarsa si  topita in 2 linguri de apa calda.

Batem frisca tare si o adaugam  la crema cu miscari de jos in sus.Acesta va fi  mouse-ul cu  ciocolata alba.

Pentru glazura amestecam intr-o cratita  toate  ingredientele inafara de gelatina care o punem la inmuiat intr-un castron cu apa rece.

Se aseaza cratita pe foc si si se amesteca incontinuu pana trage un clocot.Dam deoparte si adaugam  gelatina stoarsa bine.Se lasa la racit pana la temperatura camerei.

Asamblam tortul astfel:

Taiem biscuitele in doua.Decupam doua inimioare din cele 2 bucati obtinute,Acestea  vor fi blaturile tortului.Unul dintre blaturi il asezam pe un carton taiat si el de masura inimioarelor,il stropim bine cu sirop,apoi asezam un strat uniform de mouse .Acoperim cu celalalt blat  si il stropim si pe acesta cu sirop Acum pentru a glazura tortul il vom aseza pe un gratar si gratarul il punem intr-o tava mai marisoara.Cu un polonic turnam din gazura pe tort pana il vom acoperi de tot....repetam operatiunea de mai multe ori.Il lasam la racit in frigider dupa care il decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "indragostit"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

13.02.2013, 16:09

Frumos

silvi0ara 1

14.02.2013, 09:29

Gabitsa 1

14.02.2014, 12:19

O sa il incerc si eu , abia astept doar ca trebuie sa imi iau forma de inimioara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema si ananas