Tort "Magia iernii"

de La Ancuta in Torturi, 30 Ian 2012 | 9359 vizualizari

 

Ne apropiem de ultima zi a lunii ianuarie, zi in care "intineresc" cu un an. Imi doresc sa fie un an bun, sa am parte de sanatate si sa ma pot bucura de persoanele dragi din viata mea.
Si daca tot e zi de sarbatoare (ca doar numai una e ziua mea;) ) am venit cu tort, dar astept de la voi sampania :)).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 100 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • esenta de migdale
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 4 portocale mari
  • 50 g amidon
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri coniac
  • 5 g gelatina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • fulgi de migdale
  • bucatele de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Magia iernii":

Blatul:
Mixam albusele cu un praf de sare apoi adaugam 50 g zahar si mixam pana spuma devine lucioasa.

Separat mixam galbenusele cu apa fierbinte. Adaugam apoi restul de zahar si mierea si mixam pana cand devin cremoase si se albesc.
Amestecam migdalele macinate cu faina si le incorporam in crema de galbenuse. Adaugam si esenta de migdale si amestecam pana se omogenizeaza.

La final incorporam usor spuma de albus.

Compozitia o turnam in tava rotunda (26cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit timp de 20-25 de minute.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi il taiem in trei foi.

Pentru jeleul de portocale curatam portocalele de coaja si de pielita. Punem pulpa de portocale in blender si o pasam.
Piureul obtinut il punem pe foc mic. Amidonul il dizolvam in apa rece si il adaugam peste piureul de portocale. Adaugam si zaharul si amestecam pana cand se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit ungem doua din cele trei blaturi cu jeleu (mie mi-a mai ramas).

Ne ocupam apoi de crema. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si apoi o dizolvam la foc mic.

Amestecam branza de vaci cu mascarpone si adaugam gelatina dizolvata. Amestecam pana se incorporeaza iar apoi adaugam coniacul.

Separat mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Frisca batuta o amestecam usor in crema de branza.

Pe un platou asezam un blat uns cu jeleu iar in jurul lui montam inelul pentru tort. Punem jumatate din crema si nivelam. Urmeaza celalalt blat cu jeleu si restul de crema.

Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pentru cateva ore.

Dupa ce s-a racit desprindem inelul si imbracam tortul in frisca batuta. Eu am ornat cu moate si bucatele de portocala iar pe marginea tortului am pus migdale
feliate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Magia iernii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (77)

La Ancuta 1

01.02.2012, 08:22

Va multumesc tuturor. A fost o zi frumoasa in care m-am bucurat sa citesc toate mesajele de la voi.
Va doresc tot binele din lume, sanatate si multa fericire!!!

LUK 1

02.02.2012, 17:01

Cred ca a fost delicios!La multi ani cu sanatate inca o data!!

La Ancuta 1

02.02.2012, 21:29

Multumesc Florina. De gustos , eu zic ca asa a fost. Intreba-l pe Vali

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt