Tort botez "Adriana"

de nadina73 in Torturi, 1 Dec 2010 | 11376 vizualizari

 

Tortul a fost pentru o printesa mica si dulce pe nume Adriana (3 luni) care a fost Increstinata pe data de 27 noiembrie 2010, tortul nu avea nici mai mult nici mai putin de de 6,6 kg

 

INGREDIENTE

  • Blat maro:
  • cantitatile sant pentru 1 blat (e nevoie de 2 insa)
  • 6 oua
  • 200 zahar
  • 200 faina
  • 3 linguri cacao
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1 praf de copt
  • blat galben:
  • la fel cantitatile sant pentru 1 blat(e nevoie de 2 bucati)
  • 6 oua
  • 250 faina
  • 200 zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 cuti de mascarpone(250 g /cutie)
  • 1 kg frisca
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri intaritoare de frisca
  • Sirop:
  • 1 litru de apa
  • 400 g zahar
  • 3 esente de rom (sticla de 35 ml)
  • Decor:
  • 1,3 kg frisca
  • 5 intaritoare de frisca
  • 200 g zahar
  • colorant roz(cate-va picaturi)
  • bombonele arginti
  • trandafiri si frunze din marshmallows
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez "Adriana":

Blatul maro( se coc 2 blaturi separate):

Primul blat maro:se bat 6 albusuri bine spuma,se pune zaharul si se mai bate bine se adauga apa ,uleiul si galbenusurile, se amesteca usor,se pune faina ,cacaua si praful de copt .

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia ,se coace 20-25 minute la 160 grade

Tava este destul de mare de fapt, se poate regla in latime doar (nu radeti)are marimea de 45/33 cm

Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea blat maro.

Blatul galben (se coc 2 blaturi separate):

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai mixeaza bine dupa care se pune apa,uleiul si se amesteca usor se pune faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor 20-25 minute la 160 grade.

Se procedeaza la fel si cu cel de al doile blat.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul (nu se arde,grija mare devine amarui)se stinge cu apa ,dupa care se lasa la racit putin ,dupa care se adauga esenta de rom.

Crema:

Se bate bine frisca  cu intaritorul si zaharul,trebuie sa fie ca o zapada foarte tare

Mascarponele se mixeaza foarte bine separat,dupa care se amesteca cu frisca batuta.

Asamblare tort:

Se pune blatul galben pe o tava se insiropeaza bine cu siropul ,se pune aproximativ jumatate din crema(chiar putin mai mult de jumatate se poate pune)se niveleaza frumos dupa care se pune un blat cu cacao,se insiropeaza bine si acesta cu sirop.

Pentru a face priza buna cu blatul urmator se pune un strat de frisca sau crema.

Se pune cel de al doilea blat galben (din care se taie cate pun din lungime si laterale 3 cm aproximativ)se insiropeaza si acesta bine dupa care se pune diferenta de crema iar peste crema cel de al doilea blat cu cacao si se insiropeaza (si din acesta se taie din laterale 3 cm aproximativ)

Pentru decor se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul pana devine o zapada foarte tare ,se adauga cateva picaturi de colorant(eu am pus roz ,se poate orice culoare)

Se imbraca tortul cu frica roz,se decoreaza cu bombonele si trandafiri,am pus 9 trandafiri si 18 frunze

Pentru trandafiri ,am sa postez si aceasta reteta cum se face  in zilele care urmeaza,ce-i drept sant foarte migalosi de facut dar uneori merita

PS:Din pacate nici din acest tort nu am sectiune,dar am confirmarea ca a fost foarte foarte bun.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez "Adriana"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de post