Tort Giulia

de Zambareata in Torturi, 3 Ian 2012 | 5698 vizualizari

 

Am denumit tortul asa pt ca l-am facut pentru fetita mea cea mica!!!reteta de blat am luat-o de la madi_marin,a iesit o minunatie de pufosenie!!!Crema de ciocolata alba am luat-o de la Miha si a iesit alta minunatie,a avut drepatate cand a zis sa nu o gustam:))Va multumesc fetelor de idei!!!
P:S: Ziua ingerasei a fost pe anul trecut pe 29 decembrie,dar abia azi am prins curaj sa pun reteta:))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema de ciocolata alba:
  •  200 gciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • Decor:
  • frisca
  • eu am ales  din comert printesele,fiecare il va decora cum doreste 
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Giulia:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei, amestecam cele doua compozitii, adaugam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia in forma de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 de minute la foc potrivit, se face proba cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema de ciocolata alba: Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu frisca lichida la foc mic. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se omogenizeaza, se da la rece (de preferat ar fi sa stea o noapte la frigider).

Crema de ciocolata cu lapte:se procedeazala fel ca si la crema de ciocolata alba.

Cand s-au racit cremele se mixeaza pana devin pufoase si se intaresc.

Siropul:se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se topeste de tot zaharul.

Asamblarea: blatul racit se taie in 3 parti, se ia prima parte se insiropeaza, se adauga crema de ciocolata alba, se ia a 2-a parte se insiropeaza, se adauga crema de ciocolata cu lapte, se insiropeaza si ultima parte, se orneaza cu frisca si apoi fiecare cu ce mai doreste!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Giulia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

13.01.2012, 15:30

Sa-ti traiasca printesa !!! Cred ca a fost foarte incantata de frumusetea de tort !!!

Zambareata 1

13.01.2012, 15:46

multumesc mihaelaa fost incantata de printese mai ales,le-a mancat impreuna cu sora ei

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 18:06

ce super este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort la minut :)