Tort de mere cu crema caramel

de Criss in Torturi, 18 Oct 2011 | 23115 vizualizari

 

Zilele acestea blogul meu a implinit venerabila varsta de 2 ani. :) Si tot zilele acestea aniversez si un an de la prima postare pe Bucataras. Asa ca am facut tot un tort de mere, diferit insa, pentru ca are putin si din tortul meu preferat, cel cu crema de zahar ars. Super combinatie! Un tort bun si racoros pe care il impart cu mare drag cu voi toti cititorii mei.

 

INGREDIENTE

  • -5 mere
  • -8-10 linguri zahar
  • -putin unt
  • -scortisoara
  • Crema caramel:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 pliculet zahar vanilat
  • -500 ml lapte
  • Blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • Pt. ornat:
  • -300 g frisca
  • -50 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema caramel:

Caramelizam cele 8 linguri de zahar si tapetam cu acest caramel cratita.( Folosim aceeasi cratita veche si uzata, dar pe care nu ne induram s-o aruncam pentru ca nu-i asa, e buna si ea la ceva. : La facut creme de zahar ars. ;) ) Lasam sa se raceasca pana cand caramelul incepe sa pocneasca.

Curatam merele si le taiem in sferturi, apoi asezam merele in cratita. Peste mere punem bucatele de unt si presaram cu scortisoara. Dam cratita la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp pregatim crema. Batem ouale cu zaharul, vanilia si laptele si turnam peste mere. Lasam 30-35 minute in cuptor. Cu 5 minute inainte de a fi gata crema, pregatim blatul.

Separam ouale. Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si batem pana se topeste. Adaugam galbenusurile si amestecam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Turnam compozitia peste crema caramel si coacem 20-25 minute. E bine sa verificam cu o scobitoare.

Lasam sa se raceasca in cratita, apoi rasturnam tortul si ornam dupa preferinta.Eu am facut tortul aseara si am ornat azi dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Criss 1

19.10.2011, 13:24

Multumesc Aziz.
La cat de draga imi esti, am sa fac unul intreg pentru tine sa gusti .

kamy 1

20.10.2011, 23:06

cred ca-i tare bun dar ornatul ma omoara nu cred ca o sa ajung vreo data sa ornez cu atata rabdare

Criss 1

23.10.2011, 19:04

Multumesc Kamy. De data asta chiar nu m-am omorat cu ornatul ca a fost pentru noi ai casei.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de vanilie