Tort craniu

de angyb in Torturi, 29 Aug 2012 | 4574 vizualizari

 

cum jumatatea mea este un rocketar inrait cu o colectie mare de figurine cu cranii ,chiar si multe haine cu desene cu cranii ce tort se potrivea mai bine ,nu a iesit chiar perfect dare a fost bun

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 150 g fulgi de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • ciocolata plastica alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort craniu:

Blatul:

Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma albusurile dupa care adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana cand devine o bezea. Adaugati galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amestecand de sus in jos dupa care adaugati fulgi  de ciocolata.

Turnati compozitia obtinuta intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ o ora pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pt.a putea realiza si partea unde este gura craniului am mai pregatit un blat .

Crema:

Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca dupa care dati la frigider compozitia obtinuta. Bateti spuma restul de frisca dupa care adaugati amestecul de ciocolata si continuati sa mixati pana cand se intareste.

Glazura:

Punem la fiert zaharul cu apa pana cand se ingroasa un pic dupa care se adauga esenta de rom.

Asamblarea:

Am taiat blatul in trei si din al doilea blat am taiat felii pentru a putea realiza partea cu gura +sirop ,crema,al doilea blat +sirop ,crema,al treilea blat +sirop si un strat subtire de crema. Dupa l-am decorat cu ciocolata plastica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort craniu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si reteta cu nr. 800 pe bucataras.ro