Tort gandacel

de cristina1985 in Torturi, 23 Iul 2014 | 3405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua+2 oua
  • 6 lg zahar+3,5 lg
  • 6 lg faina+3 lg
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte+100 ml
  • 4 lg amidon
  • zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 250 ml frisca
  • visine
  • bomboane Toffiffee
  • sticks-uri
  • 1 ciocolata alba rasa
  • 2 compoturi de mandarine
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gandacel:

Blaturile- Se fac 2 blaturi . Unul contine: 3 albusuri se bat spuma cu putina sare , apoi se adauga 3 lg zahar , iar in cele din urma se adauga 3 lg faina si praful de copt in ploaie.Se tine 20 minute la cuptor fiecare blat. Intre cele doua blaturi de pune crema de vanilie si visine.

Crema- Se pune la fiert laptele. Se amesteca 2 oua cu amidonul , 3 lg faina , zahar vanilinat si esenta vanilie. Cand laptele fierbe, se adauga amestecul de oua si se amesteca pana se ingroasa(10-15 minute).

Ornat: frisca se bate cu telul si se orneaza tortul .Ciocolata se topeste in putin lapte, Se orneaza doua sticks-uri in ciocolata si se pun in blat.Trotul se orneaza cu mandarine, visine, stics-uri , bomboane Toffiffee si o "gura" din ciocolata.Se pune  ciocolata alba rasa pe margine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gandacel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone