De mult tot imi doream un tort mai deosebit facut pentru fetita mea cea mare si acum l-am facut.
Blat:
Am facut un blat din 9 oua, 9 linguri de zahar si in loc de faina am pus 9 linguri de praf de budinca roz.
Crema:
Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si se topeste zaharul. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga frisca batuta si se amesteca cu grija.
Se adauga si ananasul din compot facut pireu.
Se da la frigider aproximativ o ora.
Montarea tortuluiBlatu de tort se taie in trei parti egale.
kiwi se curata si se taie rondele.
Se tapeteaza o cratita cu folie alimentara, se aseaza pe peretii cratitei rondele de kiwi. Punem un strat de crema pe fundul cratitei apoi se aseaza o parte din blat si se siropeaza cu siropul din compotul de ananas. Se imparte crema in doua parti egale. Apoi se pune a doua parte din blat, se insiropeaza bine si se pune crema, apoi se aseaza ultima parte din balt si se insiropeaza bine. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider.
Eu am tinut pana dimineata.
Dimineata am "rasturant" tortul pe platou si am inceput decorarea.
Am umezit putin poza comestibila pe verso cu sirop din compot si am asezat-o pe tort. Peste am pus putina gelatina facuta alba.
Am decorat cu perlute decorative micute, albe si aurii.