Tort cu mousse de ciocolata

de aziz in Torturi, 12 Mar 2011 | 11793 vizualizari

 

ne-a apucat dorul de dulce si am vrut ceva cu muuuuulta ciocolata..:))))))))

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 7 linguri cu faina
  • 1 plic praf de copt

crema:

  • 250 ml smantina pt frisca lichida
  • 250 gr frisca batuta
  • 200 gr ciocolata cu lapte poate fi si amara
  • 10 gr gelatina

sirop:

  • 350 ml lapte cu ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata:

batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea.

galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot.

faina cacaua si praful de copt se amesteca impreuna si se dau prin sita apoi se incorporeaza lingura cu lingura in compozitia pt blat usor amestecind la fel de jos in sus.

punem intr-o tava mijlocie ca marime, nu cea de cuptor ,unsa cu margarina sau unt sau ulei.

se da la cuptor 175 grade pina se coace ,

facem testul cu scobitoarea ,in medie cam 25-30 minute.

dupa ce scoatem din cuptor lasam blatul la racit cam o ora, poate si  de la o zi la alta ,apoi il taiem in 3 ,pe care le insiropam cu lapte amestecat cu nessquik sau ciocolata calda.

apoi umplem cu mousse-ul de ciocolata obtinut astfel:

250 gr de frisca se pune intr-o cratita pe aragaz impreuna cu ciocolata si amestecam continuu pina se topeste dar nu se fierbe.

smantana ramasa  se bate sau mixeaza pina devine frisca.

siropul se lasa la racit si se amesteca cu frisca .

gelatina se hidrateaza cu 3-4 linguri de apa rece apoi deasupra unui vas cu apa fierbinte se amesteca continuu pina la topire si o incorporam cremei cu frisca

.se umplu blaturile; puteti orna cu ciocolata rasa.

se da la frigider cel putin 4-5 ore desi cel mai bine ar fi sa stea o noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort inima