Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in completarea meniului satios caracteristic sarbatorilor Pascale.
Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar, oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul ,dar avand grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.
Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu zaharul dinntr-o cana si amesteci cu smantana.
Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata/coniac si le lasi cam 30 minute.
Scoti din compot visinele/ciresele si le pui la scurs intr-o sita.
Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita.
Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse.
Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma inimioara), tapetezi forma cu folie alimentara, torni 1/2 din compozitia obtinuta apoi asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus si visinele/ciresele dupa bunul plac.
Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.
Il rastorni cu grija pe platou, imbraci tortul in frisca alba, apoi presari fulgii de cocos verzi, asezi puiul/gaina sau iepurasul si arahidele care imita ouale de Paste.