Tort festiv pentru Paste

de Patricia Iordache in Torturi, 2 Apr 2013 | 6600 vizualizari

 

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in completarea meniului satios caracteristic sarbatorilor Pascale.

 

INGREDIENTE

  • - 3 plicuri cu gelatina (10 gr. x 3)
  • - 100 ml apa
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 5 jumatati de piersica din compot;
  • - cateva visine/cirese fara samburi, din compot
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata/coniac
  • pentru frisca:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 1 cana zahar tos
  • - 200 gr. smantana grasa
  • pentru ornare:
  • - frisca alba,
  • nuca de cocos verde,
  • un pui/gaina/iepuras,
  • cateva arahide glazurate si colorate in forma de oua
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv pentru Paste:

Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar,  oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul ,dar avand grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.

Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu zaharul dinntr-o cana si amesteci cu smantana.

Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata/coniac si le lasi cam 30 minute.

Scoti din compot visinele/ciresele si le pui la scurs intr-o sita.

Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita.

Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse.

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma inimioara), tapetezi forma cu folie alimentara, torni 1/2 din compozitia obtinuta apoi asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus si visinele/ciresele dupa bunul plac.

Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.

Il rastorni cu grija pe platou, imbraci tortul in frisca alba, apoi presari fulgii de cocos verzi, asezi puiul/gaina sau iepurasul si arahidele care imita ouale de Paste.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura si piersici