Tort cu mere

de silvi0ara in Torturi, 28 Noi 2010 | 5879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanile
  • un praf de sare
Pentru crema de mere: 
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 100 g zahar tos
Pentru crema alba:
  • 250 g branza grasa de vaci
  • 250 g smantana
  • 100g zahar
  • 200g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  •    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

 

Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul,sarea si vanilia,se adauga galbenusurile pe rand si la final faina cernuta.Se amesteca usor compozitia cu telul.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul incins la 180gC aproximativ 40 de minute.Dupa ce s-a copt se lasa la racit.Intre timp pregatim merele,care se spala si se curata de coaja,se taie fasii subtiri,se stopesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul.Se amesteca usor sa nu le zdrobim,si dupa ce au fiert si au lasat zeama,se adauga gelatina inmuiata in prealabil.Se presara coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca.Apoi pregatim crema de branza:se amesteca branza cu smantana,zaharul,vanilia si coaja de lamiae,adaugam gelatina inmuiata in prealabil,iar la sfarsit adaugam frisca batuta bine.Apoi montam tortul:intr-o tava cu fundul detasabil se pune o folie de plastic se pune blatul,apoi asezam merele uniform pe toata suprafata,apoi punem crema de branza si lasam tortul la frigider o ora sa se intareasca merele si crema.Scoatem usor tortul il asezam pe un platou si ornam cu frisca si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca