Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul,sarea si vanilia,se adauga galbenusurile pe rand si la final faina cernuta.Se amesteca usor compozitia cu telul.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul incins la 180gC aproximativ 40 de minute.Dupa ce s-a copt se lasa la racit.Intre timp pregatim merele,care se spala si se curata de coaja,se taie fasii subtiri,se stopesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul.Se amesteca usor sa nu le zdrobim,si dupa ce au fiert si au lasat zeama,se adauga gelatina inmuiata in prealabil.Se presara coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca.Apoi pregatim crema de branza:se amesteca branza cu smantana,zaharul,vanilia si coaja de lamiae,adaugam gelatina inmuiata in prealabil,iar la sfarsit adaugam frisca batuta bine.Apoi montam tortul:intr-o tava cu fundul detasabil se pune o folie de plastic se pune blatul,apoi asezam merele uniform pe toata suprafata,apoi punem crema de branza si lasam tortul la frigider o ora sa se intareasca merele si crema.Scoatem usor tortul il asezam pe un platou si ornam cu frisca si ciocolata rasa.