Tort cu mere

de silvi0ara in Torturi, 28 Noi 2010 | 5589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanile
  • un praf de sare
Pentru crema de mere: 
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 100 g zahar tos
Pentru crema alba:
  • 250 g branza grasa de vaci
  • 250 g smantana
  • 100g zahar
  • 200g frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  •    
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

 

Se separa ouale,albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul,sarea si vanilia,se adauga galbenusurile pe rand si la final faina cernuta.Se amesteca usor compozitia cu telul.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul incins la 180gC aproximativ 40 de minute.Dupa ce s-a copt se lasa la racit.Intre timp pregatim merele,care se spala si se curata de coaja,se taie fasii subtiri,se stopesc cu zeama de lamaie si se pun sa fiarba impreuna cu zaharul.Se amesteca usor sa nu le zdrobim,si dupa ce au fiert si au lasat zeama,se adauga gelatina inmuiata in prealabil.Se presara coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca.Apoi pregatim crema de branza:se amesteca branza cu smantana,zaharul,vanilia si coaja de lamiae,adaugam gelatina inmuiata in prealabil,iar la sfarsit adaugam frisca batuta bine.Apoi montam tortul:intr-o tava cu fundul detasabil se pune o folie de plastic se pune blatul,apoi asezam merele uniform pe toata suprafata,apoi punem crema de branza si lasam tortul la frigider o ora sa se intareasca merele si crema.Scoatem usor tortul il asezam pe un platou si ornam cu frisca si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere