Tort Ecler Dukan

de deyutzky in Torturi, 12 Oct 2014 | 27095 vizualizari

 

Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss.
Sursa de inspiratie a fost site-ul retete-dukan.ro. Eu am mai adus unele modificari, ca de obicei :D
Se consuma in Faza Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • indulcitor dupa gust (pudra sau lichid)
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 1 pliculet de ness
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte degresat 0,1% grasime
  • indulcitor dupa gust
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • indulcitor
  • apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 3 tablete de ciocolata dietetica Sly (25 g x 3)
  • cateva linguri de lapte degresat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler Dukan:

Incepem cu crema:

Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.

Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.

Adaugam aceasta compozitie peste laptele fierbinte din oala si amestecam cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie si lasam crema la racit.

Blat:

Batem albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, apoi adaugam galbenusurile.

Turnam in ploaie laptele praf degresat, taratele de ovaz, nessul, praful de copt si esenta de rom si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Tapetam tava cu hartie de copt (eu am pus intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam la cuptor pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.

La fel procedam si cu a 2-a foaie de blat.

Lasam blaturile la racit apoi punem primul blat pe o tava si il insiropam (pt sirop amestecam apa, indulcitor si esenta de rom). Adaugam crema si al 2-lea blat pe care il insiropam. 

Glazura: 

Topim pe baie de aburi ciocolata si o amestecam cu 2-3 de lapte pana cand se leaga. Turnam glazura peste tort si dam la frigider.

Pofta buna! 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler