Desert cheesecake cu capsuni

de alilianaa in Torturi, 10 Iun 2017 | 2896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 220 g biscuiti
  • 120 g unt ( 85% grasime)
  • 2 linguri apa
  • Crema:
  • 500 g branza Pilos
  • 4-5 linguri miere ( sau mai multe, in functie de cat se vrea a fi dulce)
  • bomboane de cicolata cu capsuni
  • 15 capsuni
  • 100 ml smantana de frisca
  • 10 g gelatina
  • 30 ml apa
  • jeleul de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 10 g gelatina
  • miere
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Blatul: Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun intr-un bol, peste care se toarna untul topit. Se amesteca bine, se pun  doua linguri apa si se omogenizeaza. Un disc detasabil de tort se asaza pe un platou. Se asaza biscutii si se netezesc bine. Compozitia se da la rece. 

Crema: branza se amesteca cu mierea, se adauga frisca batuta spuma si gelatina hidratata si topita. Se pun capsuni tocate si bomboane de ciocolata cu capsuni taiate cuburi, peste blatul de biscuiti si apoi crema de branza. Se pune la rece pentru cca. o ora, timp in care este pregatit jeleul de capsuni. Capsunile se zdrobesc cu blenderul, se pun pe foc. Dupa ce a dat in clocot, compozitia se strecoara, se lasa la racorit. Se adauga mierea si gelatina dizolvata. 

Acest jeleu se asaza peste crema de branza. Se pune la rece pentru cateva ore. De preferinta, este bine sa stea la rece, in frigider, peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de vanilie