Ingrediente pentru coji:
Pentru crema ganache
Pentru crema de vanilie:
Pentru foi si choux-uri :
Se pune apa la fiert cu putina sare si untul taiat bucatele. Dupa ce s-a topit untul,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca incontinuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza fiecare. Pe o foaie de copt se deseneaza doua cercuri,peste care se intinde din aluat un strat uniform. Cu restul de aluat,tot pe hartie de copt formam choux-uri pe care le dam la cuptor cca 30 de minute. Pont ! Puneti in cuptor sub tava in care sunt foile si choux-urile un recipient cu apa,aceasta ajuta la coacerea choux-urilor si foilor. Dupa ce sunt coapte se lasa la racit.
Pentru crema ganache: Punem 100 ml frisca lichida intr-o craticioara,adaugam ciocolata rupta bucatele si o lasam sa se topeasca(sa nu fiarba). Lasam crema la racit dupa care o amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta.
Pentru crema de vanilie: Punem laptele la incalzit intr-o craticioara. Despicam pastaia si adaugam continutul in lapte,lasam pana laptele ajunge la puntul de fierbere. Mixam ouale cu zaharul pana devine spuma,adaugam amidonul si amestecam. Adagam spuma de oua in lapte si amestecam pana se ingroasa. O lasam la racit.
Asamblare: Umplem coux-urile cu crema ganache. Lasam o lingura din crema de vanilie deoparte,restul o impartim in doua. O parte din crema o intindem peste una din foi,peste ea asezam choux-uri pe toata suprafata. Turnam restul de crema peste choux-uri si adaugam a doua foaie de ecler. Intindem un strat subtire cu crema ce am pus-o deoparte si decoram cu restul de choux-uri.
Merita facut asa ca va urez pofta buna !