Crema
Mai ai nevoie de:
Intr-un castron (sau cratita) de 3 l inmoaie gelatina in apa rece (sau sucul de fructe) si lasa cca. 1 ora, pana cand absoarbe toata apa.
Sparge ouale si separa-le. Albusurile se bat spuma tare , adauga 150 g zahar si romul si bate in continuare pana cand se intareste ca o zapada (bineinteles ca poti face asta cu mixerul electric).
In castronul cu gelatina pune galbenusurile si restul de zahar si bate compozitia la baie de aburi pentru 8 -10 minute, pana ce se dizolva bine gelatina si se leaga crema.
Ia castronul de pe aburi, adauga zaharul vanilat si amesteca pe un vas cu apa rece, pana cand crema ajunge la temperatura degetului. (adica daca bagi degetul, nu mai simti cald). Adauga albusurile amestecand de jos in sus ca sa nu se lase, de vreo 8 ori pana se omogenizeaza bine (ai grija la fundul castronului!). Adauga coniacul si frisca si amesteca de cateva ori.
Ia o cratita mai inalta, cam de 3 kg si pune in ea o folie de celofan umezita in prealabil. Pune piscoturile de jur imprejur si ananasul (scurs) pe fundul cratitei. Pune 1/2 din crema. Pune celelalte fructe si restul de crema. Peste crema pune restul de piscoturi.
Aduna marginile celofanului peste piscoturi. Lasa la frigider cel putin 24 ore.
Ca sa montezi tortul, desfa folia de celofan si pune un platou peste cratita. Rastoarna cratita si scoate-o incet de pe tort. Indeparteaza cu grija celofanul. Orneaza cu frisca si fructe.
obs. Fotografia am luat-o de pe internet, pentru ca am uitat sa pozez tortul ultima data cand l-am facut.