Tort diplomat cu capsuni

de Alexandra Burz in Torturi, 29 Iun 2015 | 4608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 350 g zahar
  • Zahar vanilat
  • 1 kg capsuni
  • 1 pachet mare piscoturi
  • Sirop de capsuni
  • 4 plicuri gelatina pt inchegat
  • Apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni:

  • Frisca se bate tare.
  • Separam albusurile de galbenusuri
  • Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc.
  • Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de pe plic, dupa care o amestecam cu galbenusurile.
  • Jumatate din cantitatea de capsuni le spalam bine, taiem cubulete si le amestecam cu frisca batuta.
  • Adaugam in compozitie albusele batute si galbenusurile frecate cu zahar 
  • Amestecam usor de sus in jos.
  • Imbracam o cratita in folie alimentara ..asezam piscoturile inmuiate in sirop de capsuni.
  • Aranjam capsuni taiati felii pe partea de jos, punem crema...piscoturi...crema...piscoturi.
  • Lasam la rece 4-5 ore sau preferabil de pe o zi pe alta.
  • Rasturnam pe platou si ornam dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui capsunii cu alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si doua creme