- 750 ml frisca lichida
- 6 oua
- 350 g zahar
- Zahar vanilat
- 1 kg capsuni
- 1 pachet mare piscoturi
- Sirop de capsuni
- 4 plicuri gelatina pt inchegat
- Apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni:
- Frisca se bate tare.
- Separam albusurile de galbenusuri
- Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc.
- Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de pe plic, dupa care o amestecam cu galbenusurile.
- Jumatate din cantitatea de capsuni le spalam bine, taiem cubulete si le amestecam cu frisca batuta.
- Adaugam in compozitie albusele batute si galbenusurile frecate cu zahar
- Amestecam usor de sus in jos.
- Imbracam o cratita in folie alimentara ..asezam piscoturile inmuiate in sirop de capsuni.
- Aranjam capsuni taiati felii pe partea de jos, punem crema...piscoturi...crema...piscoturi.
- Lasam la rece 4-5 ore sau preferabil de pe o zi pe alta.
- Rasturnam pe platou si ornam dupa bunul plac.
TIPS-URI
1
Puteti inlocui capsunii cu alte fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.