Tort de sarlota cu fructe

de butoiaurora76 in Torturi, 29 Mai 2012 | 8411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 16 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 pliculete gelatina
  • 2 esente vanilie
  • cacao
  • 2 cutii compot ananas
  • capsuni, banane, ciocolata amaruie pt decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota cu fructe:

Galbenusurile se mixeaza cu 8 linguri de zahar si cu faina. Intr-un ibric se toarna o cana de lapte si in lapte pe foc se dizolva gelatina. Apoi, in compozitia de galbenusuri se toarna cana de lapte cu gelatina si se pune pe foc pe bain marie, se toarna restul de lapte in fir subtire amestecand incontinuu. Compozitia se tine pe foc pana se ingroasa, avandu-se grija sa nu fiarba, in tot acest timp amestecandu-se.

Albusurile se bat bezea cu zaharul ramas si apoi in compozitia de galbenusuri se adauga albusurile amestecandu-se de jos in sus. Compozitia obtinuta se imparte in doua jumatati, intr-una se pune o esenta de vanilie iar in cealalta jumatate cacao plus o esenta vanilie. Se toarna in forma de copt suprapunandu-se sarlota alba peste cea de cacao sau invers dupa plac. Se amesteca cu bucatelele de ananas din compot lasate la scurs.

Deasupra se orneaza cu capsuni, banane si ciocolata amaruie rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsune, ciocolata si mascarpone