Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie

de moi_miruna in Torturi, 26 Iun 2011 | 25871 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la colega mea, Anamaria. Este o reteta pur si simplu delicioasa si vreau sa-i multumesc pentru ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina cernuta de 2 ori
  • 150 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • esente (eu am folosit rom in combinatie cu lamaie)
  • sare
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 800 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina foi
  • fructe asortate (eu am folosit compot exotic cu ananas, portocale, mango, mandarine, fructul pasiunii)
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 2 tablete de ciocolata amaruie de calitate
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu uleiul. Se amesteca apoi ambele compozitii si se adauga faina in ploaie. La sfarsit se adauga apa si esentele.

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se da la cuptor, la 170 grade C, timp de ~30 min.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie mai groasa. Intre timp laptele (fiert inainte) se pune la microunde ~3 minute, sa se infierbante. Dupa ce s-a infierbantat se ia cate putin (eu am luat cu o lingura mai mare) si se amesteca usor in compozitia de galbenusuri cu zahar pana ajunge la aceeasi temperatura cu laptele. Se pune apoi vasul, mixand in continuare pe aragaz, in bain-mare, si se mixeaza la viteza medie pana toata compozitia se ingroasa (ca o ciulama). 

Se lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga frisca batuta.

Intre timp se pregatesc foile de gelatina: se pune jumatate de cana cu lapte la incalzit la microunde, 30 sec. Se pun foile de gelatina in cana sa se dizolve 5-10 minute. 

Dupa ce s-a racit compozitia de mai sus, se adauga gelatina amestecandu-se incontinuu. Se pun apoi fructele.

Se tapeteaza o oala cu folie alimentara si se rastoarna toata compozitia. 

La sfarsit se adauga blatul insiropat cu zeama de la compotul exotic deasupra si se da la frigider peste noapte.

Glazura:

Se da la microunde 1 -2 minute 2 tablete de ciocolata amaruie. Se pun apoi 200 ml de frisca lichida la microunde ~50 sec.

Se amesteca treptat frisca in ciocolata topita si se pune deasupra tortului rasturnat pe platou.

TIPS-URI

1

Pentru cei care au rabdare: compozitia se poate lasa deoparte o ora jumatate, pana ajunge la temperatura camerei. 

2

Pentru cei care nu au rabdare (de ex. eu), puteti pune vasul cu toata compozitia intr-un alt recipient cu apa cu gheata. In 15 min se raceste sigur.

3

se pot folosi si pliculete de gelatina granule, tot 3 plicuri.

4

Daca va mai ramane putina frisca puteti orna si peste glazura.

5

Daca aveti la indemana si niste piscoturi, le puteti insiropa bine si apoi le puteti pune in picioare prin compozitie, e un deliciu si o surpriza atunci cand le gasiti prin tort.

6

Cine vrea fara glazura poate orna marginile cu diverse fructe inainte de a pune compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina