Tort Diplomat

de Andreea Baraboi in Torturi, 1 Dec 2014 | 6741 vizualizari

 

Cum a fost ziua mea desigur nu putea trece fara farmecul PETRECERII adica tort!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 20 g gelatina praf
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie sau lamaie
  • 500 ml lapte
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 1 conserva ananas insiropat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Intr-un vas micut punem gelatina cu un pahar de apa calduta si lasam pana la momentul folosirii.

Pregatim crema unde intr-un vas adaugam cele 5 galbenusuri, 2 lg faina, zaharul esenta si amestecam cu telul si incet incet adaugam laptele si batem bine pana ce nu mai avem cocoloase.

Pune vasul pe foc si lasam sa dea cateva clocote la foc mic pana cand crema se ingroasa.

O lasam la racit dar ATENTIE crema nu trebuie sa fie rece complet ci calduta.

Odata ce s-a racorit putin crema adaugam gelatina in crema si amestecam cu telul pana se dizolva complet in crema.

Odata dizolvata gelatiina in crema o lasam la rece pana in momentul folosirii.

Incepem prin a taia fructele bucatele si ananasul trebuie sa fie pus la scurs intr-o sita cu ceva timp in urma.

Pe platoul unde formam tortul ne ajutam de inelul unei tavi de copt rotunde unde il asezam in centru si pe peretii tortului adaugam cate un piscot inmuiat in siropul de la ananas si ii aseazam pe peretii inelului de tort si formam si baza de jos tot la fel cu piscoturi insiropate.

Nu inmuiati de tot piscoturile in sirop deoarece se vor inmuia prea tare.

Batem frisca tare si incepem sa adaugam putin cate putin din crema care am lasat-o la rece pana o adaugam pe toata in crema si mixam bine pana ce aceasta s-a incorporat bine in frisca.

Incepem prin a pregati un strat de frisca cu crema la baza tortului si apoi un strat de fructe, continuam asa pana terminam atat compozitia cat si frisca!

Tortul l-am ornat tot cu fructe !

Nu am desprins inelul tortului pana a doua zi deoarece trebuie sa stea la rece minim 6 ore sau peste noapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat