Blat
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam bine, pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, uleiul, apa si mixam bine.
Adaugam faina, praful de copt, esenta si amestecam bine cu ajutorul unei palete.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem in 4 straturi.
Crema
Mixam frisca lichida, adaugam laptele condesat si amestecam (ar merge si o gelatina, dar eu nu am avut in casa), dam la rece, pana este gata blatul.
Pe un platou, asezam prima foaie de blat-insiropam-crema-repetam pana terminam, ungem tortul cu un strrat de crema si dam la rece 30 minute.
Pe o fasie de hartie de copt, am scris la multi ani cu ciocolata topita si am pus pe tort, am lasat sa se intareasca, dupa care am luat hartia.
Topim ciocolata impreuna cu untul, turnam deasupra tortului, nivelam si decoram dupa plac.