Stiu ca vine Craciunul, dar tortul asta l-am facut de Pasti :)))
Galbenusurile cu zaharul se topesc la bain marie amestecand continuu, apoi se adauga laptele si ciocolata alba fara a ne opri din mestecat si lasam pe foc pana obtinem o crema ca o smantana. Adaugam in aceasta crema cateva picaturi de extract de vanilie, 100 g stafide si lasam totul deoparte , sa se raceasca usor.
In siropul de la compotul de ananas punem gelatina la hidratat. Cand tot lichidul este inglobat in gelatina, punem pe foc sa se topeasca si lasam pana se formeaza o spuma care este gata sa clocoteasca . Atunci oprim focul si turnam gelatina fierbinte peste amestecul de mai sus, mestecand totul pentru omogenizare.
Batem frisca spuma tare. Adaugam in ea, mixand in continuare, crema mascarpone si amestecul de galbenusuri. Adaugam si fructele, maruntite si bine scurse de lichid. Se omogenizeaza totul foarte bine cu o paleta.
Tava in care formam tortul se tapeteaza cu folie de plastic si bucati de fructe ( kiwi, portocale ). Turnam jumatate din compozitia de crema, incercand sa luam mai putine fructe. Topim 100 g ciocolata si turnam prin picurare pe toata suprafata tortului , apoi continuam cu restul de crema si fructe. Deasupra aranjam piscoturi inmuiate pe jumatate in crema de whiskey si stropim cu restul de ciocolata neagra, topita.
Dam tortul la rece pentru 2-3 ore, apoi rasturnam pe tava, desfacem folia alimentara si ornam dupa referinte, cu frisca , fructe si figurine de zahar.