Tort glazurat

de Mariuka in Torturi, 24 Noi 2011 | 3858 vizualizari

 

Un tort realizat din mai multe retele. Blatul si crema sunt luate de pe net , iar glazura - din revista "Lumea femeilor".

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 4 oua;
  • 150 g faina;
  • 120 g zahar;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 zahar vanilinat;
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 1 ou;
  • 1 cana zahar de marime medie;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 pachet unt;
  • esenta de vanilie;
  • Glazura:
  • 50 g unt;
  • 100 g cacao;
  • 1 praf de sare;
  • 80 ml apa;
  • 80 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 350 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort glazurat:

Blatul : 

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile , zaharul vanilinat si sarea. Apoi se adauga praful de copt stins si faina pana se obtine un aluat de consistena smantanii. Aluatul astfel obtinut se coace intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina pana trece testul cu scobitoarea.

Crema se pregateste in timp ce se coace blatul astfel:

Se amesteca oul cu cana de zahar si se bat pe baie de abur timp de 15 minute (pana se face ca o smantana subtire). Se da la o parte, se amesteca cacaua dintr-o parte pentru a o incorpora foarte bine. Se raceste la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta de vanilie si pachetul de unt, care a fost lasat sa se inmoaie.

Asamblare: 

Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit se taie in doua, se insiropeaza cu compot si se umple cu crema obtinuta, dupa care se da la frigider pana se pregateste glazura.

Glazura: 

Intr-o oala mica se dizolva cacaua si zaharul cu apa la foc mic. Se ia de pe foc si se amesteca cu sarea si esenta.

Untul se topeste si dupa ce se ia de pe foc se adauga in el sosul de cacao si laptele; dupa care se pune din nou pe foc si se fierbe amestecand continuu pana se face ca o smantana. 

Glazura astfel obtinuta se toarna peste tort si se orneaza cu nuca de cocos sau bomboane multicolore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort glazurat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MIUTA 1

24.11.2011, 23:08

gaby_gabytza 1

25.11.2011, 11:51

deliciossss

Mariuka 1

25.11.2011, 12:24

Chiar a fost apreciat de toata lumea , nu ma asteptam.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cacao si crema de caise