Tort cu crema de portocale

de mimmi in Torturi, 12 Feb 2013 | 3891 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Fulgi de ciocolata(optional)

Crema :

  • 500 ml suc proaspat stors de portocale
  • 50 g amidon alimentar
  • 100 g zahar
  • Coaja rasa de portocala
  • 100-150 ml frisca lichida.

Pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • Pulpa de portocala (ce ramane dupa ce stoarcem portocalele)
  • 50 g zahar

Pentru ornat

  • 200 ml frisca
  • Ciocolata
  • Felii de portocala
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale:


Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de gelbenusuri. Intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul. In alt bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri,albusurile spuma,faina cernuta amestecata cu praful de copt.Adaugam si fulgii de ciocolata si amestecam cu dosul unei linguri de lemn,de sus in jos,cu miscari lente,pana se incorporeaza toata faina,avand grija sa nu se lase albusurile. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea si marginile se desprind de tava.

Crema: Punem la fiert 450 ml suc de portocale cu zaharul si coaja de portocala. Cand da in clocot,adaugam amidonul amestecat cu 50 ml suc de portocala si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit si la sfarsit mixam cu frisca lichida(batuta). Taiem blatul in 3 felii egale. Fiecare felie o insiropam,intindem 1/3 din crema. Imbracam tortul in frisca si ornam cu fulgi de ciocolata si felii de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de portocale si vanilie