Ingrediente blat:
Crema :
Pentru sirop:
Pentru ornat
Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de gelbenusuri. Intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul. In alt bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri,albusurile spuma,faina cernuta amestecata cu praful de copt.Adaugam si fulgii de ciocolata si amestecam cu dosul unei linguri de lemn,de sus in jos,cu miscari lente,pana se incorporeaza toata faina,avand grija sa nu se lase albusurile. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea si marginile se desprind de tava.
Crema: Punem la fiert 450 ml suc de portocale cu zaharul si coaja de portocala. Cand da in clocot,adaugam amidonul amestecat cu 50 ml suc de portocala si amestecam pana se ingroasa. Lasam la racit si la sfarsit mixam cu frisca lichida(batuta). Taiem blatul in 3 felii egale. Fiecare felie o insiropam,intindem 1/3 din crema. Imbracam tortul in frisca si ornam cu fulgi de ciocolata si felii de portocala.