Tort Diplomat

de Criss in Torturi, 16 Noi 2011 | 10634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -5 oua
  • -5 linguri apa rece
  • -10 linguri zahar
  • -10 linguri faina
  • -1 vanilie
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -5 oua
  • -1 cutie compot de piesici
  • -1/2 l lapte
  • -1 lingura faina
  • -300 g zahar
  •  -20 g gelatina 
  • -800 ml frisca (am folosit Meegle, 500 ml pentru crema iar restul pentru ornat)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Pentru blat, separam ouale. Albusurile le batem spuma tare. Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus. Turnam amestecul intr-o tava pe hartie de copt si coacem blatul aproximativ 30 minute.

Pentru crema, se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.

Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.) Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Se taie blatul in doua, jumatate se pune pe fundul cratitei si se insiropeaza bine cu siropul de la compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun fructe taiate cubulete apoi restul de crema si deasupra se acopera cu blat insiropat. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil pana a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati. Eu l-am rasturnat si dupa 6 ore si n-a patit nimic

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta.

Pentru culoarea roz am folosit colorant alimentar iar pentru cea verde am folosit sirop concentrat de menta adus din Tunisia.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Criss 1

18.11.2011, 06:23

Multumesc Teo, Mena.

mirela_chicago 1

22.11.2011, 05:22

Ce bine arata draga Criss. defapt tu ai niste retete care de la prima vedere atrage ochiul, de ornat numai vorbesc

Criss 1

22.11.2011, 05:27

Multumesc Mirela.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu trandafiri