Tort Diplomat

de Criss in Torturi, 16 Noi 2011 | 10430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -5 oua
  • -5 linguri apa rece
  • -10 linguri zahar
  • -10 linguri faina
  • -1 vanilie
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -5 oua
  • -1 cutie compot de piesici
  • -1/2 l lapte
  • -1 lingura faina
  • -300 g zahar
  •  -20 g gelatina 
  • -800 ml frisca (am folosit Meegle, 500 ml pentru crema iar restul pentru ornat)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Pentru blat, separam ouale. Albusurile le batem spuma tare. Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus. Turnam amestecul intr-o tava pe hartie de copt si coacem blatul aproximativ 30 minute.

Pentru crema, se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.

Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.) Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Se taie blatul in doua, jumatate se pune pe fundul cratitei si se insiropeaza bine cu siropul de la compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun fructe taiate cubulete apoi restul de crema si deasupra se acopera cu blat insiropat. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil pana a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati. Eu l-am rasturnat si dupa 6 ore si n-a patit nimic

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta.

Pentru culoarea roz am folosit colorant alimentar iar pentru cea verde am folosit sirop concentrat de menta adus din Tunisia.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (31)

Criss 1

18.11.2011, 06:23

Multumesc Teo, Mena.

mirela_chicago 1

22.11.2011, 05:22

Ce bine arata draga Criss. defapt tu ai niste retete care de la prima vedere atrage ochiul, de ornat numai vorbesc

Criss 1

22.11.2011, 05:27

Multumesc Mirela.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu capsuni si ananas