Tort de piscoturi cu ciocolata

de T I M E A in Torturi, 22 Dec 2015 | 12777 vizualizari

 

Daca doriti un tort fara coacere si cu o crema delicioasa de ciocolata, acest tort cu siguranta o sa fie pe placul vostru. Aveti nevoie doar de niste piscoturi si de muuuulta ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 lingurite cacao instant
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 8 linguri de zahar
  • Pentru insiropat putem folosi cacao cu lapte sau o cafea slaba si indulcita
  • Ornat
  • 350 ml frisca lichida indulcita + 2 linguri din crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu ciocolata:

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam crema deoparte sa se raceasca putin. (Punem deoparte 2 linguri din crema pentru ornat)

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul. Peste piscoturi, punem un strat de crema  apoi  inca unul de piscoturi insiropate peste care turnam restul de crema iar la final mai punem un rand de piscoturi.

Dam tava la frigider 2-3 ore pentru a se intari crema.

Scoatem din frigider si rasturnam tava pe un platou, indepartand tava si folia.

Imbracam tortul in frisca mixata. Ornam cu floricele din frisca amestecata cu crema de ciocolata.

Pastram tortul la frigider pana la servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale