Un tort minunat facut pentru o persoana foarte draga...Sursa de inspiratie Laura Adamache..
Blat:
Crema:
Decor:
Pentru blat am mixat 3 albusuri spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar.Separat mixam galbenusurile cu 2 oua intregi,uleiul si restul de zahar timp de 10 min.Am incorporat albusurile spuma si faina amestecata cu amidonul,cacaua si praful de copt cernute.
Tapetam o tava de tort(26 cm diametru) cu folie si dam blatul la cuptor pentru 30-35 min(testul scobitorii)
Pentru crema pasam visinele bine,adaugam compotul de piersici si mierea si punem pe foc aproape de punctul de fierbere.Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 min si o punem in siropul cald pana se dizolva bine.
Separat mixam frisca bine,apoi adaugam iaurtul si siropul de pierisici si visine.
Taiem blatul in 2.Prima parte o punem in tava de tort cu inel detasabil si o insiropam cu putin compot de piersici/visine(optional).
Asezam jumatatile de piersica de jur imprejurul blatului ,punem 2/3 din crema ,celalalt blat si acoperim cu restul de crema(din al 2-lea blat am decupat un cerculet mic pe care nu am mai apucat sa il folosesc pentru ca a fost mancat de un pofticios)
Am dat la rece pentru minum 4-5 ore.L-am imbracat intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu fasii de ciocolata si nesquik