A iesit foarte bun. Inspirat de Merisor.
Merele se curata de coaja si se scoate cotorul cu o scula speciala sau cu un cutit subtire.
In vasul slow cookerului Crock-Pot uns cu unt se pune zaharul uniform pe fund.
La merele curatate se astupa orificiul de jos cu o bucata de rahat si se pun in vas peste zahar.
Se umplu merele cu dulceata de gutui.
Se presara zaharul vanilat si scortisoara.
Se pun cubulete de unt deasupra.
Se seteaza pe modul High pentru 2 ore.
Dupa 2 ore se opreste aparatul si se lasa la racit.
Intr-un castron se mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Se pune zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.
Se pun si galbenusurile si se mixeaza.
Se pune faina cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula.
Se toarna blatul peste merele racite si se niveleaza.
Se seteaza pe modul High pentru 2 ore.
Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa la racit 15-20 de minute si se rastoarna pe un platou.
Se lasa sa sa raceasca de tot.
Se poate orna cu frisca sau crema.
Eu l-am lasat asa ca sa simt gustul merelor.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!