Un gust dulce acrisor ...cu multa dragoste pentru ziua sotului meu ....
Pentru blat:
Siropul :
Se pregatesc mai intai merele..:
zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste zaharul presarat in tava de tort. Mijlocul merelor se umple cu margarina si dulceata de visine.Tava se introduce in cuptor si se tine pana cand zaharul se topeste - circa 10-15 min. Compozitia de blat se toarna peste mere si se introduce in cuptor pana cand blatul este copt - se face testul cu scobitoarea . Se scoate tortul din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se insiropeaza ...mie imi place mai insiropat :)
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri...albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat ,galbenusurile se amesteca cu uleiul cu grija sa nu se taie apoi se adauga peste albusuri ... se adauga praful de copt ,apoi faina ..eu am folosit mixerul de la inceput pana la sfarsit :)
Siropul se fierbe pana scade apa la jumatate ,se lasa sa se raceasca .
1
scortisoara a lipsit dar este necesara la orice prajitura cu mere....am uitat sa cumpar asa ca am sarit peste :)