Tort de mere cu dulceata de visine

de ramo_cata in Torturi, 4 Noi 2012 | 11734 vizualizari

 

Un gust dulce acrisor ...cu multa dragoste pentru ziua sotului meu ....

 

INGREDIENTE

  • 12 mere mici
  • 150 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • dulceata de visine
  • margarina Rama sau unt

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 cana ulei
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta rom

Siropul :

  • 250 ml apa
  • zahar
  • esenta de rom ...toate dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu dulceata de visine:

Se pregatesc mai intai merele..:

zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste zaharul presarat in tava de tort. Mijlocul merelor se umple cu margarina si dulceata de visine.Tava se introduce in cuptor si se tine pana cand zaharul se topeste - circa 10-15 min. Compozitia de blat se toarna peste mere si se introduce in cuptor pana cand blatul este copt - se face testul cu scobitoarea . Se scoate tortul din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se insiropeaza ...mie imi place mai insiropat :)

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri...albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat ,galbenusurile se amesteca cu uleiul cu grija sa nu se taie apoi se adauga peste albusuri ... se adauga praful de copt ,apoi faina ..eu am folosit mixerul de la inceput pana la sfarsit :) 

Siropul se fierbe pana scade apa la jumatate ,se lasa sa se raceasca .

 

 

TIPS-URI

1

scortisoara a lipsit dar este necesara la orice prajitura cu mere....am uitat sa cumpar asa ca am sarit peste :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu bezea