Tort cu zmeura

de silvi0ara in Torturi, 29 Iun 2010 | 5313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 100g unt moale 
  • 100g zahar 
  • 100g faina 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • o priza sare 
  • 2 oua    
  • Pentru crema:  
  • 300g branza de vaci  
  • 140g iaurt  
  • 140g smantana  
  • 4 linguri zahar  
  • coaja rasa de la o limeta  
  • 400g zmeura  
  • 2 linguri zahar  
  • 500ml frisca lichida  
  • 3 linguri zahar  
  • 2 plicuri gelatina pudra    
  • Pentru glazura:  
  • 100g ciocolata neagra  
  • 50g unt    
  • Pentru ornat:  
  • frisca batuta  
  • 200g zmeura proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Blatul:

Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180 grade pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.

Crema:

Se inmoaie gelatina in apa rece.Se dau in fiert fructele impreuna cu 2 linguri de zahar,apoi le pasam cu blenderul.Branza se amesteca impreuna cu iaurtul,smantana,4 linguri de zahar si coaja de limeta.Se adauga pireul de fructe si gelatina dizolvata.Apoi se adauga jumatate din frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar.Se taie blatul in doua se aseaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza pe blat crema de branza,iar deasupra se pune zmeura proaspata si cateva jumatati de cirese,se acopera cu al doile blat si se lasa la frigider 2 ore,dupa care se indeparteaza inelul.

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la cuptorul cu microunde,se amesteca bine si se imbraca tortul in glazura de ciocolata,apoi se orneaza cu frica pastrata.Suprafata tortului se decoreaza cu fructe proaspete sau dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine