Blatul:
Se bate bine untul cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana devine spuma,se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil,cu diametrul de 26cm,tapetata cu hartie pergament.Se da la cuptorul preancins la 180 grade pentru 30 de minute.Se face testul clasic cu scobitoarea.Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.
Crema:
Se inmoaie gelatina in apa rece.Se dau in fiert fructele impreuna cu 2 linguri de zahar,apoi le pasam cu blenderul.Branza se amesteca impreuna cu iaurtul,smantana,4 linguri de zahar si coaja de limeta.Se adauga pireul de fructe si gelatina dizolvata.Apoi se adauga jumatate din frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar.Se taie blatul in doua se aseaza pe un platou si se monteaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza pe blat crema de branza,iar deasupra se pune zmeura proaspata si cateva jumatati de cirese,se acopera cu al doile blat si se lasa la frigider 2 ore,dupa care se indeparteaza inelul.
Se topeste ciocolata impreuna cu untul la cuptorul cu microunde,se amesteca bine si se imbraca tortul in glazura de ciocolata,apoi se orneaza cu frica pastrata.Suprafata tortului se decoreaza cu fructe proaspete sau dupa preferinta.