Tort de mere cu ciocolată

de elucubratiiculinare in Torturi, 26 Ian 2015 | 6009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahăr
  • 8-10 mere
  • 8-10 linguri dulceață de vișine
  • 8-10 bucățele ciocolată
  • 1 pachet unt
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • frișcă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu ciocolată:

Curățăm merele de coajă și de căsuța de sâmburi. După ce se curăță fiecare măr se aruncă într-un bol cu apă rece în care am turnat fie zeamă de lămâie, fie sare de lămâie în cazul în care am rămas fără lămâi proaspete. Caramelizăm 200 g zahăr într-o cratiță ce urmează a fi dată la cuptor. După ce s-a topit tot zahărul, încercăm să rotim cratița în așa fel încât să ajungă caramel și pe pereții laterali. După ce s-a mai răcit se aranjează merele unul lângă altul. În interiorul fiecărui măr punem câte o linguriță de dulceață de vișine și o bucățică de ciocolată. Punem untul tăiat cubulețe, peste și printre mere, apoi dăm la cuptor pentru 30 minute.

Între timp separăm albușurile de gălbenușuri. Cernem făina cu cacao.  Batem gălbenușurile cu 5 linguri zahăr până obținem o spumă. Adăugăm făina cu cacao și amestecăm ușor cu o lingură până la omogenizare.

Adăugăm albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

Compoziția se toarnă peste mere și se dă la cuptor pentru aprox. 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se lasă la răcit.

Înainte de a fi scos din cratiță se pune puțin pe foc și se răsucește cratița pentru a vedea dacă se rotește și blatul- astfel nu se va lipi.

Se răstoarnă pe un platou și se lasă un pic la răcit după care se ornează cu frișcă.

Se păstrează la rece până la servire.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

PS: Bucățelele de ciocolată puse în interiorul merelor nu se vor topi în totalitate, să nu vă speriați când găsiți un bulgăraș de ciocolată!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema diplomat