Tort de mere

de roberta24 in Torturi, 14 Feb 2010 | 4085 vizualizari

 

Ceva usor de facut si intotdeauna delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 5 oua
  • 500 gr de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pentru inceput ne vom ocupa de mere: se taie merele feliute subtiri, se curata de coaja si seminte si se pun pe o farfurie. Dupa ce au fost curatate toate se vor stropi cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea lor.

Apoi se pun intr-o forma de copt (de tort, se poate folosi si o cratita cu pereti mai grosi) 300 de gr de zahar la caramelizat.Dupa ce s-a topit se va roti forma in asa fel incat zaharul topit sa inveleasca peretii intregii forme.

Cat inca este moale zaharul se va incepe montajul feliilor de mere in forma; intai pe peretele lateral feliile se pun in picioare, apoi se pun felii si pe fundul formei. Dam forma la rece.

Blat:

Se separa cele 5 oua: albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de zahar , un praf de sare, un strop de lamaie si se mixeaza pana devine o bezea lucioasa si tare.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul , lingura cu lingura pana la obtinerea unei maioneze.

In bezea se va adauga usor aceasta maioneza pana la incorporarea totala amestecand usor cu o lingura de lemn, iar apoi se adauga faina amestecate cu praful de copt.

Luam forma pe care am dat-o la rece , stropim din belsug merele cu scortisoara, apoi turnam peste ele compozitia de blat.

Se introduce la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mediu aproximativ 45 minute.Dupa 45 de minute se stinge focul si se mai lasa 5 minute in cuptor.

Apoi se pune deasupra formei un platou si se rastoarna forma.

Gata tortul!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars