Tort de mere

de roberta24 in Torturi, 14 Feb 2010 | 3903 vizualizari

 

Ceva usor de facut si intotdeauna delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 5 oua
  • 500 gr de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pentru inceput ne vom ocupa de mere: se taie merele feliute subtiri, se curata de coaja si seminte si se pun pe o farfurie. Dupa ce au fost curatate toate se vor stropi cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea lor.

Apoi se pun intr-o forma de copt (de tort, se poate folosi si o cratita cu pereti mai grosi) 300 de gr de zahar la caramelizat.Dupa ce s-a topit se va roti forma in asa fel incat zaharul topit sa inveleasca peretii intregii forme.

Cat inca este moale zaharul se va incepe montajul feliilor de mere in forma; intai pe peretele lateral feliile se pun in picioare, apoi se pun felii si pe fundul formei. Dam forma la rece.

Blat:

Se separa cele 5 oua: albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de zahar , un praf de sare, un strop de lamaie si se mixeaza pana devine o bezea lucioasa si tare.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul , lingura cu lingura pana la obtinerea unei maioneze.

In bezea se va adauga usor aceasta maioneza pana la incorporarea totala amestecand usor cu o lingura de lemn, iar apoi se adauga faina amestecate cu praful de copt.

Luam forma pe care am dat-o la rece , stropim din belsug merele cu scortisoara, apoi turnam peste ele compozitia de blat.

Se introduce la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mediu aproximativ 45 minute.Dupa 45 de minute se stinge focul si se mai lasa 5 minute in cuptor.

Apoi se pune deasupra formei un platou si se rastoarna forma.

Gata tortul!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Simplu Cu Mere