Tort de mere

de Oana in Torturi, 22 Ian 2011 | 7537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 g unt
  • o lingurita praf de scortisoara
  • Blat:
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii mai groase si se aseaza intr-o cratita, cea in care se va coace tortul. Se poate folosi si o forma detasabila de tort, dar se va pune sub ea o tava (s-ar putea sa curga caramelul si sucul de la mere). Feliile de mere se aseaza in 2-3 straturi, se presara peste ele zaharul si se untul taiat fasii subtiri. Se pun la cuptor pana se inmoaie si scade zeama iar zaharul se caramelizeaza usor. Se lasa putin la racit.

Intre timp se pregateste aluatul pentru blat. Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc, se adaga uleiul putin cate putin si coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma. Se amesteca in compozitia de galbenusuri 2-3 linguri de faina, alternand cu 2-3 linguri de albus spuma, pana se termina faina si albusul. Totul se amesteca lejer cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza bine. Se toarna aluatul peste mere si se coace la foc mic pana trece testul scobitorii. Se rastoarna apoi tortul pe un platou si se lasa la racit.

Se decoreaza cu frisca batuta, ciocolata rasa cu coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]