Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 27 Oct 2010 | 7069 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt a sarbatorii ziua scumpuli meu sot, pe care il iubesc enorm, il postez cu intarziere, deoarece in ultima perioada nu prea am mai avut timp de calculator, insa nu v-am uitat :*

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ un pahar faina
  • esenta vanilie
  • 2-3 linguri de nca de cocos verde
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • un iaurt mare de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • pt maousse de nutella:
  • 5 linguri de nutella
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Eu am folosit jumatatea ramasa de la tortul bust.

Pregatim mousse-ul de iaurt:

Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.

Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.

Pregatim mousse-ul de nutella:

Tin sa precizez ca ideea imi apartine, initial am vrut sa fac de ciocolata, insa avand nutella in casa, am zis sa incerc sa vad ce iese.

Mixam frisca, peste care adaugam nutella, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste.

dam 5 min la frigider dupa care incepem asamblarea.

Insiropam baltul, punem mousse-ul de iaurt, apoi cel de nutella, ornam cu frisca si dam la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alexia 1

27.10.2010, 23:36

santeti o familie frumoasa si pareti tare fericiti si eu sant la fel am un sot minunat o fetita de 2 ani ce vreau mai mult de la viata? sanatate! sa fii fericita iubito! apropo frumos tort!!!!!!!!!! la multi ani!!!!!!!!!

nadina73 1

27.10.2010, 23:52

LA MULTI ANI pentu Dorutineri de tot super inimioara voastra pentru tati

Dana Cristea - pusikmea 1

02.11.2010, 11:46

teo, alexia, nadina multumim din suflet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune