pentru ca diplomatul s-a dus de duminica, am facut repejor un tortulet de mere, cine stie cine o mai venii la noi :D..inca odata la multi ani andutu nostru!!!!!
Pt inceput unge tava cu unt, punem zaharul si dam la cuptor cateva minute pana se caramelizeaza putin zaharul.
Intre timp spala si curatam merele de coaja, le taiem feli.
Scoatem tava si punem feliile de mere peste caramelul format din zahar si dam iar la cuptor pana pregatim blatul
Separam albusurile de galbenus, mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cat eunul, uleiul, apa, faina si praful de copt si esentele, omogenizam bine.
Scoatem tava din nou, merel s-au copt putin, iar peste ele turnam compozitia rezultata si mai bagam la cuptor inca 20 de minute.
Este gata cand incepe sa se ia de pe margini.
Facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se racoareasca putin si rasturnam pe un plaotu( merele vor fi deasupra si blatul dedesubt)
Dupa ce s-a racit ornam cu frisca.