Fetitele tot imi "reclamau" sa le fac des clatite cu ciocolata, si cum vasusem acum cateva luni o reteta de tort din clatite, am zis sa incerc, a iesit gustos tare!
Amestecam faina cu zaharul, sarea si ouale, apoi turnam incet cate putin laptele, amestecam bine pana se omogineaza frumos si la urma punem si untul. Lasam cca 15 min compozitia, timp in care preparam crema de ciocolata. Batem cu mixerul smantana ca ptr frisca, o lasa deoparte, spargem in bucatele mici ciocolata, si incalzim laptele. Cand s-a incalzit, punem ciocolata in cratita cu lapte (care am luat-o de pe foc) si amestecam bine pana se topeste complet. Aceasta compozitie o adaugam la smantana batuta si amestecam dupa care o punem la frigider ptr a se raci si intari putin. Incepem sa facem clatitele, ungand prima data cratita cu putin unt. Cand sunt toate gata, incepem sa facem tortul prin a pune o clatita, ungem cu grema, apoi alta clatita, iar crema si tot asa pana terminam clatitele, pastrand putina crema ptr decor. E de preferat sa lasati putin timp la frigider ptr a se putea taia bine tortul.
1
Untul in compozitie, ajuta sa nu se prinda clatitele si nu mai trebuie sa ungem cratita de fiecare data la fiecare clatita
2
in laptele ptr crema de ciocolata, puteti pune coaja de lamaie ptr a da o aroma in plus tortului, dar inainte de pune ciocolata, o scoateti