Un aperitiv ce se poate servi atat cald cat si rece.
Din lapte, ou, faina si un praf de sare se prepara un aluat clasic de clatite, separat se taie marunt ceapa si mararul si se adauga aluatului de clatite.
Din compozitia rezultata se prajesc vreo 5-6 clatite (depinde de dimensiunea tigai), se lasa la racorit cateva minute timp in care se tapeteaza o tava cu hartie de copt,iar rosiile se taie rondele si branza se trece prin razatoare.
Se preincalzeste cuptorul.
In tava se aseaza o clatita peste care se presara branza razaliata si apoi se pune un strat de rosii rondele, urmeaza inca un strat de clatite si apoi branza,rosii,continundu-se pana se termina clatitele .
Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 20 minute, dupa acesta se scoate tava se lasa 2-3 minute la racorit se taie si se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate utiliza si ceapa rosie daca lipseste ceapa verde.