Tort de clatite cu branza de vaci

de Sylvia in Torturi, 15 Feb 2010 | 9776 vizualizari

 

Este un desert usor de realizat si indragit de noi. Il fac adesea seara pe post de cina.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru umplutura  de :
  • 500 grame de branza de vaci,
  •  o lingurita scortisoara,
  •  3 pliculete de zahar vanilat,
  •  un galbenus de ou,
  • 2 linguri de smantana grasa,
  • o mana de stafide fierte in lapte .
  • Pentru clatite am facut reteta   luata de pe blogul “ Invat sa gatesc ” doar ca am dublat cantitatile .   
  • Avem nevoie de  : 
  • 500 ml lapte,
  • 120 grame de unt ,
  • 6oua,
  • 250grame faina pentru patiserie,
  • 40 grame zahar, 
  • 4-6  linguri ulei floarea soarelui,
  •  arome in functie de preferinta ( vanilie, migdale, coniac, coaja de portocala, esenta de portocale).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu branza de vaci:

   Pentru umplutura: amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul,  galbenusul si smantana.  Dupa ce este omogenizata compozitia adaugam scortisoara si stafidele si amestecam pana ce obtinem o crema groasa .

  Pentru clatite :  Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la  topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si  se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele in functie de preferinte. Am copt clatitele in tigaia peste care treceam inainte cu un servetel imbibat in ulei si peste fiecare clatita pusa pe platou punem  cate o lingura din crema de branza de vaci si intindem bine in strat subtire .

   La sfarsit se toarna peste tort in functie de preferinte crema de ciocolata, glazura de ciocolata alba, dulceata de fructe de padure…ce preferati . Eu am ales varianta cu dulceata de fructe de padure   si am pudrat cu putin zahar.

  Se serveste cald , eu dupa aceea incalzesc feliile individual taiate la cuptorul cu microunde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

18.02.2010, 12:28

Nu dar mai fac o portie

gabrielP 1

18.02.2010, 12:51

Cu farfurie cu tot le mananc

Sylvia 1

18.02.2010, 23:12

Gabriel simpatic esti clatitele sunt desertul preferat si al baietilor mei .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit sau Prajitura desteapta