Este un tort fresh , pe baza de iaurt . Reteta am vazut-o la Laura Sava ...eu zic ca merita incercat .
De Dragobete meritam ceva bunnnnnn
Blat:
Preincalzeste cuptorul la 180 grade
In timp ce se incalzeste cuptorul pregatim o forma de tort cu pereti detasabili , si cu diamtre de 23 cm , pe fundul formei punem hartie de copt
Intrun castron untul cu zaharul se mixeaza pana devine cremos si nu se mai simte zaharul , apoi adaugam pe rand cate un oua , avand grija sa amestecam foarte bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu praful de copt (nu este obligatoriu , dar este mai bine asa ) si amestecam in untul amestecat cu zaharul in paralele cu laptele (2 -3 linguri de faina si una de lapte , amestecand continuu )
Aluatul in turnam in tava si il nivelam . Dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ
Lasam aluatul sa se raceasca si luam de sub el hartia de copt dupa care il asezam din nou in forma.
Crema alba:
Batem cu mixerul iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se topeste.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece comform instructiunilor de pe plic .
In gelatina topita se ia cate o lingura de crema si se amesteca dupa care incorporam in iaurtul batut cu zahar
Frisca o batem tare si se adauga si ea in crema de iaurt
Punem 2/3 din cantitatea de crema peste blat , nivelam si dam la frigider pentru jumate de ora . Restul cremei o lasam la temperature camerei .
Crema de cafea:
Iuartul il amestecam cu zaharul pana nu se mai simt granulele de zahar , si aduagma si nesul granule , sau praf .
Pregatim gelatin comform instructiunilor de pe plic , adaugam in gelatin topita o lingura de iaurt si dupa aceea turnam tot peste iaurtul cu zaharul , amestecam energic .
Batem frisca tare si o adaugam si pe ea in crema .
Scoatem din frigider blatul cu crema alba si punem peste aceasta crema cu gust intens de cafea .
Nivelam si dam din nou la frigeder inca vreo 15 minute .
Dupa acest timp punem deasupra crema alba ramasa , nivelam si dam din nou la fdrigeder .
Trebuie sa stea macar cateva ore , dar ar fi bines a stea peste noapte.
Se orneaza dupa cum place . Eu am folosit diferite ornamente de ciocolata .
1
sa respectati timpii de tinut in frigider , altfel se va amesteca crema