La multi ani Adinuta! Ti-as ura de toate, de toate bune, cam cat si cum imi doresc pentru mine... Dar is multe cele mi le doresc si acu mi-e lene :)))) Alege tu ce vrei si spune ca-s de la mine :))))
Clatite:
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devineca o crema. Turnam untul topit si iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Dam compozitia la frigider pentru vreo jumatate de ora, timp in care vom pregati crema.
Crema:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa, omogenizam, apoi “desfacem” cu laptele rece. Punem vasul la bain-marie si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul lasat la temperatura camerei si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.
Coacem clatitele intr-o tigaie antiaderenta, de marimea dorita.
Ungem fiecare clatita cu crema, in timp ce le suprapunem. Dam la rece pana se intareste crema, apoi se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa dorinta.