La multi ani, Romania!
La multi ani, romani!
Un tort pentru o mare sarbatoare.
Blat:
Mousse:
Pentru ornat:
Pentru blat am mixat spuma ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final adaugam si cafeaua fierbinte. Punem compozitia intr-o forma de tort detasabila in care am pus hartie de copt si coacem 20-25 de minute la temperatura medie. Scoatem blatul si-l lasam la racit.
Pentru mousse punem intr-un vas galbenusurile, zaharul si amidonul si amestecam adaugand putin cate putin laptele.Punem vasul pe foc si fierbem pana se ingroase, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.Luam vasul de pe foc si incorporam untul.
Impartim crema in 3 boluri si in fiecare bol punem cate un fel de ciocolata.Maruntim ciocolata inainte de a o adauga in boluri. Amestecam repede crema cu fiecare fel de ciocolata pana se topeste ciocolata. Acoperim cu folie fiecare bol si lasam la racit.
Mixam smantana pentru frisca si apoi o impartim in trei.
Asezam blatul pe un platou si in jurul lui asezam cercul tavii in care l-am copt.In partea interioara am asezat hartie de copt care depasea peretii cercului. Insiropam putin blatul cu cafea.
Primul strat de mousse va fi cel de ciocolata neagra. Punem 5 g de gelatina la hidratat in 20 ml apa. Intre timp amestecam compozitia cu ciocolata neagra cu o parte din frisca. Incalzim putin gelatina si o amestecam treptat cu crema. Punem crema peste blat si introducem 15 minute la congelator.
In acelasi mod pregatim si mousse-ul de ciocolata cu lapte si cel cu ciocolata alba.
Deci ordinea va fi: blat, mousse de ciocolata neagra, mousse de ciocolata cu lapte, mousse de ciocolata alba. Eu l-am lasat peste noapte la rece( nu congelator).
A doua zi am scos tortul din forma, am desprins hartia de copt foarte usor de pe margini.
Am topit 150 g ciocolata alba cu smantana si untul si am distribuit-o peste tort, lasand sa curga putin peste margini.
Pentru harta si bilutele colorate am folosit fondant si colorant de la Dr. Oetker. Pentru scris am folosit creioane pentru decor tot de la Dr. Oetker.
Pentru tricolorul din fructe am folosit afine, coacaze rosii, zmeura proaspete si ananas confiat.