Desert tort 1 Decembrie

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 2 Dec 2018 | 3852 vizualizari

 

La multi ani, Romania!
La multi ani, romani!
Un tort pentru o mare sarbatoare.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 ml cafea fierbinte
  • 160 g zahar
  • 160 g faina
  • 60 g cacao
  • 5 g praf de copt

Mousse:

  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 50 g unt 82% grasime
  • 40 g amidon
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 150 g ciocolata alba
  • 900 ml smantana pentru frisca
  • 15 g gelatina
  • 60 ml apa

Pentru ornat:

  • fondant
  • colorant
  • fructe proaspete( afine, coacaze, zmeura)
  • ananas confiat
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 1 Decembrie:

Pentru blat am mixat spuma ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final adaugam si cafeaua fierbinte. Punem compozitia intr-o forma de tort detasabila in care am pus hartie de copt si coacem 20-25 de minute la temperatura medie. Scoatem blatul si-l lasam la racit.

Pentru mousse punem intr-un vas galbenusurile, zaharul si amidonul si amestecam adaugand putin cate putin laptele.Punem vasul pe foc si fierbem pana se ingroase, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.Luam vasul de pe foc si incorporam untul.

Impartim crema in 3 boluri si in fiecare bol punem cate un fel de ciocolata.Maruntim ciocolata inainte de a o adauga in boluri. Amestecam repede crema cu fiecare fel de ciocolata pana se topeste ciocolata. Acoperim cu folie fiecare bol si lasam la racit.

Mixam smantana pentru frisca si apoi o impartim in trei.

Asezam blatul pe un platou si in jurul lui asezam cercul tavii in care l-am copt.In partea interioara am asezat hartie de copt care depasea peretii cercului. Insiropam putin blatul cu cafea.

Primul strat de mousse va fi cel de ciocolata neagra. Punem 5 g de gelatina la hidratat in 20 ml apa. Intre timp amestecam compozitia  cu ciocolata neagra cu o parte din frisca. Incalzim putin gelatina si o amestecam treptat cu crema. Punem crema peste blat si introducem 15 minute la congelator.

In acelasi mod pregatim si mousse-ul de ciocolata cu lapte si cel cu ciocolata alba.

Deci ordinea va fi: blat, mousse de ciocolata neagra, mousse de ciocolata cu lapte, mousse de ciocolata alba. Eu l-am lasat peste noapte la rece( nu congelator).

A doua zi am scos tortul din forma, am desprins hartia de copt foarte usor de pe margini.

Am topit 150 g ciocolata alba cu smantana si untul si am distribuit-o peste tort, lasand sa curga putin peste margini.

Pentru harta si bilutele colorate am folosit fondant si colorant de la Dr. Oetker. Pentru scris am folosit creioane pentru decor tot de la Dr. Oetker.

Pentru tricolorul din fructe am folosit afine, coacaze rosii, zmeura proaspete si ananas confiat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 1 Decembrie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulet ''6''