Tort de căpșuni

de Zamfira in Torturi, 19 Oct 2015 | 9506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg căpșune
  • 1 1/2 pachet de pișcoturi
  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml frișcă
  • 80 g ciocolată albă
  • 2 iaurturi mici (280 ml)
  • 1 gelatină Dr.Oetker
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 esență rom
  • 1 jeleu roșu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de căpșuni:

Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două.

Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic.

Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare.

Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.

Adăugăm iaurtul la crema de brânza, 5 linguri de zahăr pudră și gelatina topită.

Așezăm pișcoturile într-o tavă de tort cu margine detașabilă și le stropim cu esența de rom omogenizată în 5 linguri de apă.

Fixăm jumătățile de căpșune pe marginea tăvii cu miezul spre exterior.

Turnăm crema de brânză în interior și ușor nivelăm totul fără a mișca poziția căpșunilor de pe margine.

Deasupra așezăm celelalte căpșuni tăiate în două cu miezul spre exterior.

Pregătim jelelul roșu conform instrucțiunilor de pe plic și-l turnăm peste căpșuni.

Lăsăm tortul la rece pentru 12-24 de ore.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de căpșuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu prosciutto, camembert și smochine - Combinația excelentă de gusturi

ieri la 08:32

Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa

pe 01.10 la 16:40

Budincă de pâine - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 01.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600