Acest tort este dedicat tuturor bucatarasilor de la Motan care a implinit doi ani de cand a venit in randul vostru. Au fost doi ani de voie buna si bucatareala cu prieteni de suflet! Va multumesc pentru prietenia aratata si ca ati fost mereu prezenti cu un sfat sau o vorba buna! Am avut si placerea sa cunosc personal cativa bucatarasi care mi-au confirmat ce oameni cu suflet mare sunt pe acest site! Gata ca o sa cad in butoiul cu melancolie, asa ca va invit la o felie de tort. Nu criticati ornarea ca este facut de motan care nu le aea cu ornatul! Dar invata el! Multumesc ca existati! >:D
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.
Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din farma si se lasa la racit.
Pentru crema de cacao se pun 200ml lapte la fiert cu zaharul.
In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit.
Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.
Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.
Se pune la frigider.
Crema de vanilie se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.
Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom. Se lasa la racit.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza.
Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema de cacao, o alta foaie de blat, crema de vanilie si a treia foaie de blat.
Se pune in frigider pentru o ora.
Se bate frisca si se orneaza tortul dupa preferinta si pricepere.
Eu l-am imbracat in frisca, am pus cateva bucati de ananas si am presarat bilute de ciocolata.
Pofta Buna!