Am un Nicolaie frumos de sarbatorit in zi de sfanta sarbatoare si i-am preparat un tortulet din toata inima, cu dragoste de mama, a iesit delicios!
Se prepara crema: Se pune laptele 1l si jumatate la foc impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se infierbanta.
Ouale se mixeaza cu 100 ml lapte rece, apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se mai pune din oala cu lapte fierbinte inca o canita de lapte, se toarna apoi totul inapoi in oala de pe foc, se tine pana se ingroasa crema, amestecand continuu sa nu se prinda.
Se adauga untul, coaja de lamaie, se amesteca pana se topeste si apoi se pune zeama de lamaie. Se omogenizeaza crema, amestecand cu un tel.
Se asaza in forma un rand de biscuiti( daca doriti ii puteti stropi cu un pic de lapte, eu nu am facut asta pentru ca am lasat peste noapte la rece si abia a doua zi spre seara am taiat tortul, deci a fost destul timp pentru inmuierea biscuitilor. Se pune un strat de crema, apoi zmeura ( eu am avut congelata), din nou strat de biscuiti, apoi crema si zmeura si procedam asa pana la trei sferturi din inaltimea formei.( va trebui sa lasam spatiu si pentru frisca) Ultimul strat a fost cel de crema. Am pus folie si l-am dat la rece pana a doua zi cand l-am ornat cu frisca, bombonele si zmeura.
Va recomand sa il preparati din timp ca sa poata sta la rece minim sase ore.