Tort inimioara

de Dnelutza in Torturi, 19 Feb 2010 | 5221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 125 g zahar
  • * 75 g faina
  • * 50 g amidon de bucatarie
  • * un pachetel zahar vanilat
  • * un picut praf de copt
  • * un picut de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • * 200 g frisca lichida (atentie am spus grame nu ml)
  • * 50 g mascarpone
  • * 25 g zahar pudra
  • * 50 g jeleu de capsuni
  • * boabe de rodii,
  • citeva visine
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Zbatem bine ouale cu zaharul, iar cind acesta s-a topit adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul, praful de copt, zaharul vanilat si sarea. Tapetam tava de la cuptor cu hirtie de copt, rasturnam toata compozitia de blat, nivelam si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10 minute.

Cind blatul este gata, il rasturnam pe un prosop pe care presaram zahar sa nu se lipeasca, dezlipim hirtia si lasam blatul sa se raceasca, iar cind acesta era foarte putin caldut, am decupat doua inimioare. Acum preparam crema pentru tort. Zbatem bine frisca cu zaharul vanilat, iar cind s-a intarit, adaugam mascarponele si amestecam ingredientele (eu am adaugat si un pic de intaritor pentru frisca). Acum trecem la asamblarea tortuletului.

Intr-un vas cu apa fierbinte, punem borcanul cu jeleu ca sa se "topeasca", apoi pe prima inimioara distribuim jeleul pe toata suprafata, pe urma adaugam crema si fructele. Cealalta inimioara am umezit-o cu sucul de la visine, am asezat-o cu partea umeda peste crema, apoi deasupra am pun din nou jeleu de capsuni. O parte din crema am pus-o in siringa pentru dulciuri si am decorat tortuletul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA