A fost facut pentru socrela :)
Blat :Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.
Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune totul in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: Laptele se pune in castron si se pune crema de vanilie , se mixeaza cu mixerul. Frisca se bate spuma.Se amesteca.
Sirop: Apa se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul pana se topeste.
Glazura: Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam nesquik-ul, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.
ASAMBLARE:Se taie blatul in 3 (2 taieturi). Se insiropeaza, se pune un start de crema , unul de frisca. apoi iarasi blat , iarasi crema si frisca si deasupra glazuram.
1
Se poate folosi si alta crema.