Fin, sublim, delicios....si lista poate continua...
Cel mai bun tort pe care l-am incercat.
M-am inspirat de la bucataras deyutzky pentru aceasta minunatie de tort. :-*
Pentru blat:
Crema de ciocolata amaruie:
Crema de ciocolata de lapte:
Crema de ciocolata alba:
In plus:
Am inceput cu blatul,pe care l-am simplificat eu putin,dar a iesit la fel de bun
Am folosit o tava de 20 cm. Am tapetat-o cu hartie de copt.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul brun.
Separat am amestecat faina cu praful de copt,un praf de sare,nuca macinata, cacaoa.
Untul l-am topit si l-am omogenizat usor in spuma de albusuri si in 3 etape am adaugat si faina amestecata cu celelalte ingrediente.
Am copt cam 20-25 minute la foc mic.
Se scoate si se lasa la racit.
Crema de ciocolata amaruie: Frisca lichida se pune la infierbantat intr-o oala cu fund dublu,si cand e fierbinte se adauga ciocolata bucati si se amesteca pana se topeste,se i-a de pe foc si se pune deoparte.In acest timp gelatina se amesteca cu apa si se lasa 5 minute apoi se pune in crema si se amesteca pana se dizolva sau se poate pune gelatina pe baie de aburi.Amandoua sunt la fel de eficiente.
Crema racita se amesteca cu 150 de g frisca batuta inainte.
Pe platoul unde va sta tortul se pune blatul,se insiropeaza cu apa amestecata cu zaharul si esenta de rom,se pune inelul detasabil in jurul blatului, iar in jurul inelului,hartie de copt.Se pune prima crema si se da la frigider pentru 20 de minute.In acest timp se prepara a doua crema exact la fel, se pune peste prima crema,apoi urmeaza cea de-a treia crema si se lasa la frigider minim 3 ore.
Se razuieste o bucata de ciocolata sau se poate decora dupa imaginatie.
1
se poate folosi ciocolata de acelasi fel
2
nu se mai adauga zahar in frisca sau crema deoarece este foarte dulce