Tort cu spuma de lamaie

de Ligia Bxl in Torturi, 3 Ian 2011 | 6371 vizualizari

 

ACEST TORT IL DEDIC TATALUI MEU DE ZIUA LUI-LA MULTI ANI TATI!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • gelatina 2 plicuri
  • 150 gr de zeama de lamaie
  • apa 200gr
  • 200 gr de frisca lichida
  • un pachet de piscoturi
  • fructe kiwi,ananas,piersici,cirese etc
  • suc ptr insiropat piscoturile
  • coaja de lamaie si portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de lamaie:

Intr-o cratita se pune un nailon si se pune un strat de piscoturi insiropate cu suc apoi se face spuma. Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar, gelatina se topeste la foc mic deasupra aragazului, nu se pune pe foc apoi se pune in cele 150 de gr de zeama de lamaie si 200 gr de apa.

Galbenusurile se amesteca cu coaja de lamaie si de portocala. Frisca lichida se bate cu mixerul apoi se amesteca toate, gelatina topita bine, galbenusurile, albusurile si frisca. Din aceasta compozitie se pune peste piscoturi cam un strat de 4 cm grosime, apoi iar un rand de piscoturi insiropate si la urma restul de crema. Se da cratita la rece sa se inchege apoi se scoate si se pun fructe aranjate dupa placerea fiecaruia apoi peste ele se pune gelatina colorata(eu nu am mai pus)

La final se scoate punga cu tot cu tort din cratita si se pune pe un platou apoi se taie punga dupa  forma tortului,pe margine se orneaza cu frisca.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel