Tort cu spuma de fructe de padure

de Bucatardinpasiune in Torturi, 19 Ian 2014 | 11894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT
  • 100 gr. de unt moale,
  • 100 gr. de zahar,
  • 100 gr. de faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 ouă.
  • PENTRU SPUMĂ
  • 500 gr. fructe de padure (eu am folosit congelate; nu cred ca are mare importanta daca sunt sau nu proaspete, pentru ca oricum sfarsesc tot sub forma de piure),
  • 2 linguri zahar brun,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • 3 albusuri,
  • 170 gr. de zahar alb,
  • 300 gr. smantana grasa.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de fructe de padure:

Incepem cu prepararea blatului. Astfel, mixam untul aflat la temperatura camerei, cu zaharul, extractul de vanilie, adaugand pe rand si cele doua oua. Continuam mixarea incorporand treptat faina amestecata cu praful de copt.

Coacem blatul intr-o tava cu peretii detasabili (eu am folosit una cu diametrul 28 cm.), tapetata cu hartie de copt. In aproximativ 20 de minute blatul a fost gata! Insa, nu l-am scos din cuptor pana n-a trecut testul scobitorii.

Pentru spuma, fierbem pentru 5 minute, la foc mic, fructele de padure cu zaharul brun. Le pasam cu ajutorul unui blender si le trecem prin sita, pentru a separa piureul de samburi.

Inmuiem gelatina timp de 10 minute in 200 ml. apa, apoi o incalzim pe baie de aburi. Aici, mare atentie!!!! Fierberea distruge proprietatile gelatinei!

Incorporam gelatina in piureul de fructe de padure.

Mixam cele 3 albusuri, adaugand trepatat 140 gr. din zaharul alb, pana obtinem o bezea lucioasa si consistenta. La fel procedam si cu smantana - o  mixam cu 30 de gr. de zahar pana se transforma in frisca.

Incorporam in bezea piureul, apoi frisca, ajutandu-ne de o spatula de silicon.

Taiem blatul in doua, pe orizontala si asezam o foaie in tava in care l-am copt (spalata si uscata), in care am asezat in prealabil, folie alimentara. Peste primul blat turnam toata spuma de fructe, apoi asezam cel de-al doilea blat.

Introducem tava in frigider pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Pentru a grabi racirea putem folosi si congelatorul, insa pentru un timp mai scurt (40 minute - 1 ora)! Astaa... pentru a nu avea surpriza de a servi un tort de inghetata ;) .

Inainte de feliere, presaram pe suprafata tortului zahar pudra!!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure