TORT AMANDINA

de ela in Torturi, 5 Ian 2010 | 7918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 125gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • pt sirop:
  • 250ml apa
  • 200gr zahar
  • 1 esenta rom
  • pt glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 50gr unt
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT AMANDINA:

BLAT:se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul,un praf de sare si esenta de rom pana se topeste zaharul.Se  mixeaza albusurile cu un praf de sare.Se toarna spuma peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se toarna faina in ploaie,amestecand de jos in sus,sa nu se lase compozitia.Se unge o forma decupata la mijoc si se tapeteaza cu faina in care se rastoarna compozitia.Se da la cuptor intre 10 si 20min,in functie de cum coace fiecare cuptor.Se scoate si se lasa la racit.

SIROP:apa si zaharul se fierb pana se ingroasa putin,es ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se taie blatul in 8parti egale,apoi fiecare parte in doua,se insiropeaza fiecare pe ambele parti,cat mai mult.

GLAZURA:se pune pe foc zaharul pudra,cacaoa si apa si se amesteca pana se incalzeste putin compozitia.Se ia de pe foc se pune untul si se amesteca pana se topeste untul,api se pune esenta.

Se inmoaie capacul fiecarei prajiturele in glazura.Pe baza fiecarei prajituri se pun doua linguri de frisca batuta cu  un intaritor de frisca[750gr frisca],se pune capacul glazurat si se spriteaza cu frisca.Prajiturelele se pun in cerc pe un platu rotund,in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT AMANDINA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

madi_marin 1

04.03.2010, 10:19

stiam ca e fondant dar cum se face ca la ei....cica la Carrefour il cumpara la galeata fondantul si e alb, apoi il coloreaza ei pentru diferite prajituri....

madi_marin 1

04.03.2010, 10:20

Miha, de unde ai luat fondantul? si e ca ala ,,original,,?

Cris2711 1

02.03.2011, 18:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Meda